Residential Home uses Timber for Privacy & Shading

Residential Home uses Timber for Privacy & Shading

Residential Home uses Timber for Privacy & Shading

Singapore

Breezway Altair Louvre Windows adorn a home in Singapore. The louvre windows complement the overall design of the home and provide a good balance of natural light and fresh air to create a comfortable home environment for the family. Altair Louvre Galleries have been supplied with weatherstrip into a customised casement window to provide superior sealing. Timber blades have also been used to block out the sun and preserve privacy when required.

Architect: Please contact Breezway Malaysia for more information on +603 3291 4885

High Rise Apartment, Replacing Nako Louvres

High Rise Apartment, Replacing Nako Louvres

High Rise Apartment, Replacing Nako Louvres

Setapak, Kuala Lumpur, Malaysia

Breezway recently provided Altair Louvre Windows into a renovation of an apartment located at Setapak, Kuala Lumpur, Malaysia.

The apartment has replaced its original old nako louvres with Breezway Altair Galleries with weatherstrip, standard handles and 152mm silkscreen glass.

The louvres have been installed in the living room and three bedrooms, allowing occupants to connect with nature and enjoy fresh air to cool the room naturally.

Project Date: November 2014
Architect: Contact Breezway

Residential Village, Eliminates Air Conditioning, Philippines

Residential Village, Eliminates Air Conditioning, Philippines

Residential Village, Eliminates Air Conditioning

Lumang Bayan, Antipolo, Philippines

Lumang Bayan Executive Village is a residential village development along the well-paved Marcos Highway. It is designed and developed as part of man’s progressive quests for a better dwelling.

Its location is also near various resorts, giving you a feeling of stress-free and laid-back ambiance but at the same time maintaining a suitable reach to the city and its amenities like the business district of Ortigas.

Lumang Bayan is definitely a comfortable place of choice for those who wish to be free from the hustle and bustle of city life.

Altair Louvre Windows have been installed to capture cooling breezes, as such eliminating the need for air conditioning.

Aside from adding a modern and elegant touch to the décor, they also maximise the magnificent views while enjoying the benefits of natural fresh air at any time of the day.

Project Date: August 2013
Breezway Dealer: Sales Glass & Aluminium Phillippines Tel: +632 2541 983

Post-War House, Improved Light and Air, Australia

Post-War House, Improved Light and Air, Australia

Post-War House, Improved Light and Air

New Farm, Queensland, Australia

This 1950’s post-war house, originally designed by the “Bell Brothers” has undergone a dramatic transformation to meet the accommodation needs of the owners. Shaun Lockyer and his team have designed an area that cohesively connects the living, dining and entertainment areas of the home with the existing outdoor courtyard to also improve light, volume and air into the space.

The objective to maximise light from the north and engagement with the external environment (all while maintaining privacy from neighbouring properties) has been achieved through a double height timber clad extruded space with high and low north windows, mainly Altair Louvre Windows. The Altair Louvre Windows offer controlled views and free access to light and sun as well as fresh ventilation when needed.

Shaun Lockyer states ‘the restrained palette reinforces the idea about the space being a blank canvas for light, air and life to furnish. There is quietness to the space while still offering richness and contrast.’

This small, but intimate project is a reflection of the client’s life, interests and passion. The design will allow friends and family to enjoy the space and is a true reward for both the clients and the team at Shaun Lockyer Architects.

Project Date: April 2013
Builder: Waymore Constructions
Architect: Shaun Lockyer Architects
Structural Engineer: Westera Partners
Photographer: Scott Burrows Aperture Photography

Lighthouse, Contemporary Extension, Australia

Lighthouse, Contemporary Extension, Australia

Lighthouse, Contemporary Extension

Bardon, Queensland, Australia

Shaun Lockyer Architects with Arkhefield have designed a simple, cost effective area to accommodate the needs of a young family. The small, contemporary extension creates a connection to the outdoors (in particular the landscape and the sky) and is climatically comfortable for the family to enjoy at any time of day or season.

The original post-war cottage has been retained to preserve cultural and architectural identity. The extensive use of Altair Louvre Windows with glass blades throughout the ‘pod’ allows for a minimal palette of materials to be expressed while capturing summer breezes to cool the home without the need for air conditioning.

This economical and sustainable project (which houses the new primary living area, kitchen and multi-purpose room) proved to be quite a challenge for the Architects. However, the team has accomplished a stunning design that has recycled many of the materials from the previous building to complete the extension.

The team said the process was ‘collaborative, experimental at times but cost effective and a great deal of fun’. The sustainable space was tailored to make the best use of light, air and amenity. This transformation captures the attention of those who pass it in the street and especially at night, when the house lights up like a lantern.

Shaun Lockyer stated he incorporated Breezway Louvre Windows into his project due to their “flexibility, ventilation, stylishness, practicality, and the fact that they are easy to clean and look great!”

Project Date: April 2013
Architect: Shaun Lockyer Architects
Builder: Bruce Wales 0412 397 012
Structural Engineer: Westera Partners
Photographer: Scott Burrows Aperture Photography