PAM Centre, Utilising Sustainable Features

PAM Centre, Utilising Sustainable Features

PAM Centre, Utilising Sustainable Features

Bangsar, Kuala Lumpur

The new Pertubuhan Akitek Malaysia (PAM) is located in Bangsar, Kuala Lumpur. The project has been designed to provide a bold statement of sustainability with its green building features and also contributes towards cutting edge technology in the building industry.

The new centre sports Breezway Louvre Window products including a mixture of powered and manual Breezway Window Systems such as the Easyscreen and Slimline all with clear tempered glass to optimise views and natural ventilation.

Architect:
Heikal Architect
No. 3-10, Perdana The Place,
5 Jalan PJU 8/51,
Damansara Perdana, Selangor
47820 Petaling Jaya, Malaysia
Phone: +60 37710 0215

Nova Pantai, Decorative Front Façade

Nova Pantai, Decorative Front Façade

Nova Pantai, Decorative Front Facade

Seputeh, Kuala Lumpur, Malaysia

Breezway has added a splash of exciting hues at Nova Pantai’s Seputeh Sales Gallery. A project by the Malton Group, the upcoming Nova Pantai will sport the Breezway Altair Louvres in the Easyscreen Window System, giving the exterior façade a fascinating combination of colourful blades and glass panels.

The project is set to take a prominent seat near the popular “Bangsar South” enclave overlooking the city’s River of Life.

Architect: Please contact Breezway for more information.

Sunsuria, Corporate Head Quarters, Malaysia

Sunsuria, Corporate Head Quarters, Malaysia

Sunsuria, Corporate Head Quarters

Kota Damansara, Malaysia

Sunsuria, a premier developer in Klang Valley recently completed their corporate Head Quarters located in Kota Damansara, Malaysia.

Breezway Altair Louvre Windows were used extensively in this building with floor to ceiling high louvres in almost every corner of the building to maximise air flow.

By incorporating low and high level louvres in this manner, a thermal chimney effect is created where hot rising air is able to escape the room quickly while cool, refreshing air enters to help keep the room and building occupants at a comfortable temperature.

Project Date: August 2013
Interior Designer: Design Spirits Sdn Bhd
Architect: Contact Breezway

Klinik Kesihatan, Health Clinic, Malaysia

Klinik Kesihatan, Health Clinic, Malaysia

Klinik Kesihatan, Health Clinic

Lenggong, Perak, Malaysia

This project is situated in Lenggong which is a town in Perak, Malaysia, 75 kilometres north of Ipoh. A key objective of the design team, JKR Daerah Hulu Perak, was to maximise the use of natural light and ventilation in the Health Clinic by use of Altair Louvre Windows. The incorporation of Altair Louvres also helps provide a cheerful and therapeutic environment for the delivery of health care services. Ring pull handles have been used for easy operation as a third party decorative security grill has been installed on the inside of the larger bays of louvres.

Date: December 2013
Consultant: Idris Bhat & Associates Architects
Architect: Jabatan Kerja Raya (JKR) Architect
Breezway Distributor: Interlock S.E.A Sdn Bhd

Cairns Foreshore Redevelopment, Maximising Cool Air, Australia

Cairns Foreshore Redevelopment, Maximising Cool Air, Australia

Cairns Foreshore, Commercial Redevelopment

Cairns, Queensland, Australia

This project consisted of the renovation to more than a kilometre of waterfront property which had been under-utilised for years. CA Architects worked with the heritage listed existing building, structurally reinforcing it on the outside to retain the quality of the interior, re-using the poor quality timber as landscape furniture and artwork, and creating new spaces externally to transform a parade into a place to linger and enjoy the framed views.

The existing fig tree was transformed into a playground, and the “follies” in this project work in a similar way to the proposed conservatory, providing some shelter, but most importantly focussing the space and providing opportunities for artwork, landscaping and natural features to be displayed and enjoyed.

High level Altair Louvre Windows by Breezway were incorporated into the design to allow hot rising air to escape and be replaced with cooling breezes without the need for air conditioning.

As the leading architect on this project, Gisela Jung of CA Architects worked closely with other consultants to provide a redevelopment that implements and combines suitable development solutions on a social, cultural, economic and environmental level. This redevelopment project received the Australian Institute of Architects’ Eddie Oribin Award for “Building of the Year” in the 2013 Far North Queensland Regional Architecture Awards, and the Don Roderick “Award for Heritage” in the 2013 Queensland State Architecture Awards – clear recognition of its contribution to Cairns and its history.

Project date – August 2014

The Cairns Foreshore Development received the Australian Institute of Architects’ Eddie Oribin Award for Building of the Year in the 2013 Far North Queensland Regional Architecture Awards, and the Don Roderick Award for Heritage in the 2013 Queensland State Architecture Awards – clear recognition of its contribution to Cairns and its history.

Architect – Gisela Jung
CA Architects
+61 7 4031 6367
www.caarchitects.com.au